06 - 0000 0000 contact opnemen met psychologen boxmeer
info@psycholoog-boxmeer.nl e-mail boxmeer psycholoog
Straat 1, Boxmeer psycholoog Purpervlinder Boxmeer
psycholoog Boxmeer

Brainwave entrainment bij Psycholoog Boxmeer

Brainwave entrainment of audio visuele entrainment (AVE) is een techniek waarmee, door gebruikmaking van lichtflitsen en pulserende tonen, de hersenen op een voorzichtige en veilige wijze naar verschillende toestanden meegenomen kunnen worden.

Door knipperende lampjes, gemonteerd in een bril, en pulserende tonen door een koptelefoon, kunnen de hersenen (be)geleid worden naar verschillende bewustzijnsstaten. Na een minuut of zes toedienen van lichtflitsen en tonen in eenzelfde frequentie begint het brein mee te resoneren. De hersenen produceren activiteit in dezelfde frequentie als de aangeboden stimuli, de zogeheten 'frequency following response'.

Verschillende veranderingen vinden plaats tijdens een AVE sessie. Het bloedgehalte van de hersenen neemt toe en de glucosestofwisseling in het brein wordt verhoogd om de werking van de neuronen (hersencellen) te stimuleren. Het resultaat is een sterk verbeterde aandacht en concentratie, verlaging van het stressniveau en een verbetering van de algehele gemoedstoestand.

AVE is een effectieve en relatief goedkope alternatieve therapie voor een groot aantal klachten en/of stoornissen. Afwijkende hersengolfactiviteit, die gepaard gaat met klachten als AD(H)D, depressie, angst, slaapstoornissen en chronische pijn, wordt omgezet naar gezondere patronen met behulp van AVE apparatuur. Daarnaast kan AVE ingezet worden om prestaties, bijvoorbeeld op sportgebied, te verbeteren.
 
Op korte termijn terecht
Geen verwijzing nodig
Vergoedingen mogelijk
Afspraak op korte termijn
ťn in avond of weekend

Heb je nog vragen?
psycholoog Boxmeer contact
Ik ben aangesloten bij:
Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg NFG Logo Psycholoog
Deel mijn website: